2010. július 31., szombat

Asszonyom, ön erre nem szorul rá

Egy példa arra, hogy a jó cselekedetért jót ne várj, avagy a jó hamar elnyeri a méltó büntetését.
Ez egy szomorú történet, gyengébb idegzetűek hamarabb abbahagyhatják.
Egyik gyermekem alaposan kificamította a bokáját, harmadhete mankóval jár.( vagy még azzal sem)
Elmentünk vele a közeli multihoz bevásárolni. (kéretik a köveket nem hajigálni felém)
Végeztével sikeresen beraktuk a csomagtartóba a cuccot, amikoris felfedeztem hogy a mellettünk álló kocsi mögött két, egymásba kapcsolt troli áll, miközben a tulajdonos
pakolászik behajolva az autójába.
Gondoltam, szegény igen pórul járna ha nekitolatna a bevásárló kocsiknak, kicsit arrébb toltam őket, majd , mint utóbb kiderült, igen helytelenül, úgy döntöttem hozzájuk kapcsolom a miénket is, hogy szegény mankósunkat mihamarabb haza szállíthassuk.
Nos ez az amit nem kellett volna...... !
A férfiú megpördült és rám morrant, hogy ne vigyem el őket, mert azok az övéi.
Én szabadkoztam - de uram én csak..... de tovább nem jutottam, meg sem hallgatott, csak mondta a magáét. Végül a trolinkat, rend a lelke mindennek, a helyére toligáltam, majd az időközben mellém álló, igen élemedett korú, de sajnálatosan még mindig nagyon márkás benzin temetőnkbe készültem beszállni.
Sokan, sőt nagyon sokan voltak a parkolóban amikor a férfiú utolért és fennhangon számonkérte,hogy miért vettem ki a pénzt a trolijából.
Hirtelen azt sem értettem miről beszél, de ő sokszor és jó hangosan ismételgette, hogy megértsem. Újra kezdtem volna magyarázkodni, sikertelenül.
Végezetül lesújtó tekintettel végigmért és azt kiáltozta :
-Miért vette ki a trolimból a pénzem ???
-Asszonyom, ön erre nem szorul rá!!!!!

Egyébként találtam a történetben pozitivumot is, nevezetesen azt, hogy a Jóistennek,no meg dolgos kezeimnek köszönhetően valóban nem szorulok rá, de ezt a hálás közönség nem tudhatta.

3 megjegyzés:

 1. Így utólag felmerült bennem az a kérdés, hogy vajon miért is volt nála két egybe kapcsolt troli!? Nem hinném, hogy annyit vásároltak.
  Ráadásul össze is voltak láncolva, vagyis nem lehetett már mindkettőben érme!!!!
  Ugyanakkor az autójukból kiindúlva ők sem tűntek rászorultnak. Fura egy helyzet volt mindenesetre. :))))

  VálaszTörlés
 2. Másra nem tudok gondolni, mint hogy alzheimer bácsi megzavarhatta az agyát szegénynek :-(

  VálaszTörlés
 3. most megint tanultam valamit: hogy ezt trolinak hívják. a történet furcsa, az embernek bizonyára rossz volt valamiért a lelkiismerete.
  nálunk a lidl előtt kószálnak emberek, akik odajönnek, hogy adnám oda nekik a kocsit, majd ők visszatolják. öreg bácsi meg hajléktalan volt eddig, hát odaadtam.

  VálaszTörlés