2010. szeptember 27., hétfő

Külföldön jártunk




Éppenhogy elhagytuk Keszthely kopott, néhol romos épületeit. Amint átléptük a "határt" azon nyomban feltünt, hogy nem a megszokott hazai tájakon járunk.
Jó minőségű utakon, szebbnél-szebb villák között ámuldoztunk.
Az emberek barátságosak voltak, a csinos boltokban szép árúkínálatban válogathattunk.
A híres-nevezetes fürdőben készséges, udvarias személyzet segített eligazodni az (számunkra) ismeretlen kütyük vezérelte világban.
A nap hétágra sütött, és mindenhol jól látható volt a jómód :-)))

8 megjegyzés:

  1. Félreértések elkerülése végett nincs gondom Hévíz szépségével. Az országunk kevésbbé rendezett, sőt, elhanyagolt városai, falvai bántanak.

    VálaszTörlés
  2. Két éve jártunk ott, nekünk is nagyon tetszett! Az, hogy ritkán jutunk el oda (is), nem a kedvünkön, hanem inkább az anyagiakon múlik.

    VálaszTörlés
  3. Zsuzsa: Borzasztó drága, de nagyon kellemes hely, valóban olyan az ember érzése, mintha külhonban járna.Márcsak azért is, mert sok az idegen szó.

    VálaszTörlés
  4. Amikor legutóbb ott voltam, nagyon zavart valami. Azt hittem, hogy a Tó kipárolgása az, de tévedtem. A pénz szaga volt. :)
    Pecunia non olet... nagy tévedés!

    VálaszTörlés
  5. Furcsa, mert persze hogy nincs szaga, nem is valóságosan értettem, de ott túlságosan is minden az üzletről szól, minden ház kiadó, de te biztosan érted hogy mire gondolok :-)

    VálaszTörlés
  6. És a hőmérséklete sem a régi...

    VálaszTörlés
  7. Valóban, a víz lassan, nagyon lassan, de hül Hévizen.

    VálaszTörlés
  8. én 2003-ban voltam ott egy órát úszkáltam, később verset is írtam róla. nekem keszthely is tetszett, belvárosa emlékeztetett a szentendreire, a veszprémire, a gyulaira stb.
    no és persze hogy minden a turizmusért, de tudni kell, hogy a magyaroknak ezt az istenadta kereseti lehetőséget kell igazán megragadnia.

    VálaszTörlés