Ez nem egy rémdráma, nem volt igazi csavar a palacsintában, csak a készítésében.
Kezdetben vala a reszelt almával dúsított lapos tésztanemű, de készítettem gyakran palacsintatésztába mártogatott almakarikákat is.
Biztos, hogy nagyon rossz hatással van rám ez a sok víz, ami kitartóan ömlik lefelé, de ma nem elégedtem meg sem egyikkel, sem másikkal.
Gondoltam egyet és összeházasítottam őket. Így született az almás palacsinta- tésztába mártogatott , olajban megsütögetett almakarika, melyet bőven meghintettem fahéjas porcukorral.
Gyanítom, hogy a frigy gyakran fog ismérlődni nálunk.
A palacsintatészta pazar bunda :) Ápol és eltakar. A sűrű, sós változatában pl. főtt, füstölt csülökdarabkákat belesütve nagyszerű, gyors vacsorát lehet rögtönözni. Mondjuk,mikor az ember jó, házias csülkös bableveséből mmegmarad egy kis konc.
VálaszTörlésMegmarad?????
VálaszTörlésEbben a korban már az embernek nagyobb a szeme, mint a gyomra :) Néha még a jóféle babsűrejéből is marad, ami persze jól jön egy kis poncichter-rétes töltelékébe.
VálaszTörlésMilyen korról van szó, ha nem vagyok indiszkrét? Én a fényképen egy fiataembert látok :-)))
VálaszTörlésKeresgéltem a verseidet, és fényképet is találtam.
Babbal töltött rétes?????
Milyen fényképet?! Jézus! Valami paparazzi lehetett! Amúgy sajnos 60 múltam.
VálaszTörlésA bableves sűrejét átpasszírozva, "megerősítve", hogy ne legyen folyós és kicsit utánafűszerezve döbbenetes jó tölteléket nyerhetünk, amit aztán vastagabb rétes- vagy levelestésztába töltve szuper bor- vagy sörkorcsolya lesz. (Nem tilos teát inni hozzá persze:)
A fényképen 60 nem látszott :-)))Még 50 sem.
VálaszTörlésA babosrétes finom lehet, borosteával:-)))
Jó kompromisszum :) Ja, a Gastrodamuson fel van téve a csülökpörkölt és a lecsós pacal! :) Utóbbi pár perce!
VálaszTörlésJó reggelt!
VálaszTörlésKöszönjük a tegnapi fuvart, és örülök, hogy megismertelek Titeket!
(Nem is értem, mások miért nem tudnak Nálad kommentelni? Nekem simán megy!)
Jajj, bocs! Valley voltam! :)))
VálaszTörlésÖrvendek hogy itt látlak :-))))
VálaszTörlésnálunk az ilyen menü oda sem ért az ebédlőasztalra, férjem meg a lányaim az ajtóból lestek és lopkodták. ha én is enni akartam, jobban tettem, ha sütés közben teszem... de volt rá példa, hogy csak "jóllaktam a szagával".
VálaszTörlés