Ha ősz, akkor gomba, hogy a nagy klasszikust, alteregot idézzem.Eme szerénytelenség után jöjjön egy SAJÁT recept, melyet mindezidáig csak a családdal és a közelebbi barátokkal osztottam meg.
Legjobb hozzá az erdei gomba, de ha az nincs, ballagjunk ki a piacra és szerezzünk be félkiló sampion gombát. Süssünk egyszemélyre számítva két-két sós palacsintát, és utánna lássunk neki a munka érdemi részének.
A tisztítás után vágjuk apróra a gombát és kevés vajon pároljuk meg , majd süssük-úgymond- zsírjára . Tegyünk bele megfelelő mennyiségű tejfölt és kevés tejszint is, majd fűszerezzük oregánóval,kevés fokhagymával, sóval, borssal és sűritsük kicsi kukorica liszttel.Esetleg kevés provence-i füszert is szórhatunk bele.
Ezzel a- gombától és fűszerektől illatozó- krémes szósszal töltsük a palacsintákat.
Sodorjuk fel őket és helyezzük kivajazott tűzálló tálba, szépen, szorosan egymás mellé. Jófajta reszelt sajttal szórva , kicsi vajdarabkákkal a tetején, sütőben pirosra sütve, csodálatos egytálétel születik a kezünk nyomán, amely tökéletes békülési alapul (IS) szolgálhat házastársi perpatvarok után.
Utóbbi bölcsesség saját tapasztalaton alapszik.
Jó kis asszonybékítő recept! :) Nekem a provance-i fűszer már soknak tűnik bele, persze főleg azért, mert amit itt árulnak, az teli van ízfokozó szintetikus adalékokkal és bizony nekem reggelente "visszaköszönnek". Igaz, ez pusztán egyéni szociális probléma :)
VálaszTörlésTrendo, én ugyan fordítva gondoltam :-)))
VálaszTörlésAz én provance-i füszerem nem itteni, habár nem is ottani :-) és nagyon keveset használok belőle, leheletnyit úgyszólván.
Amikor a hozzászólást megírtam, még azt hittem, fiú vagy :) Hogy ez mitől jött, azt ne kérdezd!
VálaszTörlésA zöldfűszerek közül nem szeretem igazán a mostanában agyonsztárolt bazsalikomot, kakukkfüvet és mentát. Külön-külön még elmennek nálam, de nekem az az elvem, hogy egy ételbe legfeljebb kétféle zöldfűszer mehet. Rigolya, nem kőbevésett szabály.
Én már rég eldöntöttem, hogy mi akarok lenni, és a lányt válaszottam :-))))
VálaszTörlésna végre én is megtudtam alteregó nemét:-) kár, hogy én nem szívesen eszem gombát, mert valami tudatalatti gátol a feldolgozásában:-( pedig szeretnék enni...
VálaszTörlés