2013. augusztus 5., hétfő

A CSODÁLATOS TISZA-TÓ....








.....méltán illeszkedik az idei nyár élményei közé.
Szinte hajszálra ugyanezen az út(víz)vonalon csónakáztunk, mint ami a videón látható.
Csak a valóság sokkal szebb.
A holtágak árnyas rejtekeit, a tündérrózsák szűzies fehérségét , a tündér fátylak aranyló sárga színét leírni lehetetlen. Fényképen is csak avatott művészek keze munkája nyomán kelhetnek életre a víz és az ég színe változásai.

A nádasok vízi madarai úgy élik az életüket mintha háborítatlan lenne az élőhelyük.
A rekkenő nyári hőség sem tudta megrontani az élmények "ízét".
A poroszlói Ökocentrum nem véletlenül vált közkedvelt látogató hellyé ilyen rövid idő alatt.(2012-ben nyitották meg) Kihagyhatatlan! Nem horgászok számára is számos meglepetést ígér, és be is váltja.

Kis unokám 8 halat fogott. Ragyogó színű vörösszárnyú keszeget, kárászt, s még ki ismeri milyen halakat, melyeket rövidke fotómodellkedés után már vissza is eresztett a vízbe.

" Hej halászok, halászok"....itt sokat foghat a hálótok !

4 megjegyzés:

  1. Valamikor a távoli múltban Poroszló, és Tiszafüred között sátoroztunk rendszeresen egy földnyelven. Isteni volt. Sok családi legendárium fűződik a helyhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokat érnek ezek az emlékezetes élmények, és szinte vonzzák vissza az embert a megszeretett helyre. Majd egyszer meséljél, ha van a történetek között olyan, ami rám, ránk is tartozik :-))))

      Törlés
  2. Na végre, sikerült megnézni! De jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes ez a vaskapu, melyen át lehet a valóságos természetvédett területre behajózni. Rendkívül sekély ott a víz, kb. 80 cm. így nagy hajóval, vagy motorossal nem ajánlatos megkisérelni.

      Törlés