2013. február 25., hétfő

A BLOGOLÁSNAK AZ TERMÉSZETTYE.....







Csodálatos a blog világa, ám mint minden, ez is önmagában hordozza a buktatókat.
Hiába hatalmas, beláthatatlanul végtelen a cyber tér, néha-néha összeakadnak benne a virtuális bajuszok.
Elöljáróban mindjárt leszögezem, hogy nem ezért szeretem, de ezt is elfogadom, mert most már tudom, hogy szinte kivédhetetlen egy-egy vita.
Bizonyára mindnyájan észrevettétek, hogy milyen sokféle stílust,és még annál is többfajta érdeklődési területet ölel fel az internetes naplók téma választása.
Nem csoda, hiszen íróik is szerteágazó érdeklődésűek, s mint a valóságos világban, annyiféle természettel megáldva.
Sokan érzik úgy, hogy ebben a térben jobban kitárulkozhatnak, hiszen ha úgy akarják, névtelenek, arctalanok maradhatnak. Mások névvel, lakcímmel zárkózottabbak. Ki-ki kedve, alaptermészete szerint dönthet.
Egymást szívesen olvasók csoportjai alakulnak ki a témaválasztás szerint.
Bárki becsatlakozhat oda, ahol a legjobban érzi magát.
A leges-legjobb felfedezés számomra az volt, hogy milyen sok embernek van élvezhető stílusa. Némelyik blog irodalmi színvonalú, valamely műfajban.
Van itt kérem humor és írónia, tragédia,poltika és vallás, természet-avagy környezetleírás, családregény fényképekkel, önarckép, némi 18 karikás tudósítás,napi jegyzetek, vagy időnkénti rendkívüli hiradó, rendszeres és rendszertelen hírek a házi kedvencekről, a nagy lila lélekkel rendelkezőknek sok-sok ah és óh, a tudományos érdeklődéssel megáldottaknak izgalmas új tanulnivalók, utinaplók......... nem is tudom még mi minden.

Tehát van miből válogatni. Mégis időnként érhet valamelyikőnket szemrehányás, hogy miért pont úgy és azt....pedig tőle mást várnának.Ez sem lehet baj, hiszen csak az érdeklődés jele.
Ha figyelmesen olvassuk blog-társainkat, könnyen megismerhetjük őket a témaválasztásból is, a stílusuk pedig a műveltségi szintről árulkodik. Sőt, még az életkorunkat is nehéz elrejteni, mert a szófűzés, a szleng, mind-mind jellemző egy adott korra.

Magamról :

Ennyi, blogolással (is) telt év után már tudom, hogy hová "menjek" kacagni, vagy borongani, gyönyörködni, vagy mérgelődni kicsit, magamban helyeselni, avagy vitatkozni.
Számtalan élethelyzetemben gondolkodtam a bezáráson, szünetelésen, de valamiféle közlési kényszer továbblendített.Enyhe irásfóbiám nem enged túlzásokba esni, így aki kíváncsi rám, néha sokat várhat.Talán jól is van ez így, mert ötletem sok van, de jórészük lejegyzetlenűl marad, s nem tengek túl. Viszont jómagam "elvárom", hogy kedvenceim sokat írjanak. Igyekszem őszinte lenni, és minden egyes bejegyzésemnél azt képzelem, hogy közérdeklődésre érdemes. Ezért azután gyakran ér csalódás.

De sebaj, írok én még egyszer olyat- de olyat.....addig is mulassatok a székely legényeken egy jót, de ne higyjetek nekik,mert mindennek ellenére jó találmány ez a lapító !!!!!

28 megjegyzés:

  1. Jó bizony, tisztára olyan, mint a valódiság.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajszálra ollan ez Stalikám, igazságod vagyon :-)

      Törlés
  2. Mindenki önmagát adja, s mindenkitől őt magát várhatjuk el. Ha az ember már produkcióra ír, hááát nem tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos Holdgyöngy, a mondatod első fele nem mindig igaz, de a többivel egyetértek :-)))

      Törlés
    2. Hacsak nem úgy gondoltad, hogy mindenki azt adja ami a lényege, mert úgy teljességgel igaz :-)

      Törlés
    3. Ami a "produkciót" illeti, aki nyílt blogot vezet, mindeki várja az elismerést. Vagy bevallja, vagy nem :-) Ha nem így lenne, akkor igazi kapcsos, lakatos, titkos naplónk lenne.

      Törlés
  3. Ne zárd be, én ha nem is mindig írok igyekszem téged is sokat olvasni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most éppen nincs kapuzárási pánikom :-) Kovtama, én is gyakran járok feléd :-)

      Törlés
  4. En is haromszor olvastam el, annyira tetszett.:)
    Azzal egeszitem ki, hogy en a hozzaszolasaidat is szeretem, nem kicsit:)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Ágnes, ez "gyógyír sebeimre" :-)
    Szeretek hozzászólni, mert a kedves blogostársak olyan érdekes témákat vetnek fel, hogy önkéntelenül megindulnak az ujjaim a billentyűk felé.Ám nagyon kell ügyelni ott is, hogy ne legyek szószátyár. Nem mindig sikerül, bocsánat :-)

    VálaszTörlés
  6. "Majd csak kisül belőle valami"
    A tiéd az egyik legjobb blogcím. Akárha mottó is lehet.
    Sokszor én is így ülök neki. Motoszkál egy gondolat, aztán majd csak ... Sokszor megfordult már bennem is, abbahagyom. Azután mégsem. Legfeljebb más témába kezdek, vagy kicsit kihagyok, vagy .... míg elszáll a kiváltó ok. Maradj! :))

    VálaszTörlés
  7. Örülök neki, hogy tetszik a blogcímem, én is szeretem :-) Tulajdonképpen benne foglaltatik az egyéniségem egy része, nevezetesen az, hogy nagyon sok minden érdekel és bármi szóbakerülhet nálam. (is)
    Maradok, míg megmaradok :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a beszéd! "Míg megmaradok." Akkor még igen-igen sokáig társaloghatunk. :))

      Törlés
  8. most nem néztem meg a székely legényeket (majd máskor), de amit mondtál, egyet értek,jkól leírtad

    Egy lényeges dolgot szeretnék hozzáfűzni: egyébként pedig mindenki azt ír, amit akar. Saját blogja. De ha megszerettem valakit, annak a gondolatai érdekelnek, annak leírom a véleményem is. Ha "hülyeségeket" ír, azt is leírom, meg hogy én hogy látom (sőt, minél fontosabb számomra , annál jobban igyekszek felnyitni a szemét, és megmutatni a többi infót is egy adott ügyben)MERT FONTOS NEKEM AZ EMBER MAGA...ha közömbös lenne, felé se néznék egy-egy félinfót felkapó, szűkszemmel néző pontjáról :)vagy ilyesmi
    :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin, nehéz szigetként állni az óceánban, mert ahogy telik az idő, úgy kerül egyre messzebbre a szárazföld. A szemnyitogatás sziszi-fuszi munkának tűnik, oly mértékűvé vált a "vakság".
      Meg minek is felébreszteni azt, aki nem is akar látni. Több okból :-(((

      Törlés
    2. mennyire igazad van
      köszönöm

      ezeket a szavaidat kimásoltam, és idetettem a klavim mellé, hogy eszembe jusson, mielőtt...
      kösi:)))***

      Törlés
  9. Amíg nem blogoltam, a fiókomnak írtam. Néha kiürítettem. Ez meg megmarad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orbigabi, ez is a blogolás mellett szól :-) Ki tudja merre billenne a mérleg serpenyője ? (Állítólag a kiürítettség nem valóságos, valahol a masina mélyében ott lapul minden amit beletettünk.)

      Törlés
  10. Örömmel olvastam ezt a bejegyzést és nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  11. Részemről is öröm, hogy itt jártál, s még a tetszésedet is elnyerte a bejegyzésem :-)))

    VálaszTörlés