2013. december 10., kedd

SZÉKELYFÖLDI LEGENDÁRIUM



Csodálatos társasjátékra leltem, ( no lám mire nem jó az internet) Székelyföldi Legendárium a címe, és jár hozzá térkép meg a legendák könyve . Meg is vettem izibe az egyik unokámnak karácsonyra. Most pedig hírét vettem, hogy megérkezett hozzánk (Magyarországra) a kifestő könyv. A "készlet" akkor lesz teljes, amikor elkészül a rajzfilm, amiből a fenti rövid ízelítő látható.
A társasjáték igényes szép kivitelezésű, segítségével (és a térképpel) bejárható az egész Székelyföld . Igazi családi ,játszva-tanulós szórakozásnak ígérkezik.

Bőjte Csaba testvér ajánló szavait idézem :

"Gyerekneveléssel foglalkozom és tudom, hogy a gyerekeknek eszménykép, példakép kell. Olyan személy, olyan történet, amelyben az ő kis életük gondjait, problémáit fellelhetik és útmutatást is kapnak a megoldásukhoz. Régebb ezeket a legendákat, történetecskéket, eseményeket azért mesélték, cifrították, szépítették, hogy az embernek erőt adjanak ahhoz, hogy megvívja a maga kis harcait. A mai ember is találkozik nehézségekkel, gondokkal, a gyermekeink is, úgyhogy nagyon örvendek ennek a sok legendának. Nem is gondolnánk, hogy ilyen kis területen, mint Székelyföld ennyi érdekes és izgalmas dolog történt. Igazából minden történet arról szól, hogy érdemes jónak, kitartónak, bátornak lenni, mert a jó előbb-utóbb elnyeri jutalmát. És hogyha ez olyan sokszor bejött, hát akkor miért ne jönne be a mi életünkben is? "

Ez itt ugyan nem a reklám helye, mégis szívesen ajánlom,  még felnőtt társasjáték kedvelőknek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése