2013. július 22., hétfő

A CSEH SÖRÖZŐBE.........





A BLOGTALIS KÖRBE..... ( És nem ám "az,Arany Ökörbe,a haveri körbe..." )


Szinte kultikus helyeknek számítanak már: a "Prága söröző", no és a "Rózsavölgy söröző", melyeket Stali által ismerhettem meg. Többnyire ezeken a helyeken jövünk össze,(meg még máshol is, de ez most nem lényeges,) mi blogtulajdonosok. Egy cseppet sem homogén társaságként, mindenféle nemüek, koruak, érdeklődési területüek, mégis egymást jól kiegészítők.
De senki ne gondolja ám, hogy itten a sör a lényeg ! Pedig de. Vagyis mégsem. Csak segít fájó sebeinket kenegetni.Afféle jóféle. Mondhatnám, gyógyír. Szóval, jó ha van ebben a nagy melegben, sőt télen is :-))))


Azért ittunk mi mást is, szép világítós zöldet, csak úgy hemzsegtek benne az E-számok, meg a mesterséges szinezék,a cukor, s minden mi ártalmas. Finom volt és citrom és narancs is volt a pohárban a mérgezett héjával egyetemben, tehát tele volt korunk minden vívmányával.
Stali híján a "hermelin" kimaradt :-)))

Sajnos- hál'Istennek Juniknak, aki ezt a délutánt ügyesen megszervezte, egy árva jótanácsot sem tudtunk adni, mert Ő most igen-igen rendben van. Helyette minden jószándéku segíteni akarásunkat Töprengőre zúdítottuk, aki ezt elég jól viselte.Mint azt is, hogy elmaradt az általa remélt városnéző séta a kalauzolásával. Remélem sort kerítünk még az "idegenvezetésére", mert nagyon sokat tud a város történelméről és nevezetességeiről.

Itt, ahol lakom, az Istenke hátamegett több kilométernyire, hétvégén alig van közelekedési lehetőség.Fehérvárra még csak-csak, de vissza már nagy a valószínűsége, hogy gyalog kell megtenni a kb. 20 kilométert. De ott kellett lennem, mert saját szememmel akartam meggyőződni Boróka testi-lelki állapotáról, t.i. sok aggasztót írt mostanában.
Szerencsére viszonylag jó erőben és nagyon jó hangulatban volt, férjeurával egyetemben. Robinak köszönhetem, hogy nem lett belőlem otthontalan, mert hazarepítettek.

Nagyon kellemes, estébe hajlón beszélgetős, nevetős délután volt. Ha valaki nem látott , csak hallott volna minket, azt hihette, hogy egy csapat diák váltja meg egymást és a világot. Ha meglátjátok a fényképeket....ajjaj :-)

Köszönet Mindnyájatoknak, és hamarosan folytatása következik, de most valahol máshol. De hogy sör lesz az szinte biztos :-))))

7 megjegyzés:

  1. Örültem Neked és nagggyon kellett ez most nekünk!

    Puszi, ölelés!

    :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márti, igazi gyógytali volt !

      Viszont ölelést és puszit küldök, szeretettel ! :-))))

      Törlés
  2. Jó volt, kedves volt, és a lényeg, hogy olyan IGAZI volt.
    Reméljük a jövőben is mindig ilyen LESZ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boróka, mintha ezer éve ismernénk egymást, olyan volt :-))))
      A folytatás sem lehet más !

      Törlés
  3. Azt mondja a bölcs kinai , hogy ha nem érintheted meg a barátodat, akkor nem barátod többé. Igen, kell az "érintés" időnként :-))))

    VálaszTörlés
  4. Vitatkoznék én ezzel a kínaival. Nekem időben és térben bármilyen távol is vannak, a barátaim mindig barátaim. S ha véletlenül újra érintőközelbe kerülnek, minden ott folytatódik ahol legutóbb abbamaradt. Jó példákat sorolhatnék, de minek? Kína úgyis messze van nekem. Ti meg itt vagytok bennem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elgondolkodtam azon amit mondtál. Talán az "érintésnek" több formája is létezik, nem csak testi. Telefon, levél,blog stb. Valamiképpen csak fenn kell tartani legalább a lelki kapcsolatot. De tény, hogy mindig is igény volt a személyes kapcsolatra. Pl. alig várjuk az augusztust. Tudod-e miért ???

      Törlés