2013. március 12., kedd

A SONKÁBA FOJTOTT ÖRÖMRŐL....



.........ÉS MÉG EGYEBEKRŐL :-)

A borba fojtott bánat ellentettje a fent említett sonkába fojtott öröm.
Történt ugyanis, hogy egy aprócska műtét kapcsán felmerült egy esetleges rossz vizsgálati eredmény lehetősége. Ám a bejegyzés címével már sejteni engedtem a boldog végkifejletet.
Egyik drága gyermekem elkísért az orvoshoz, hogy alkalomadtán legyen kinek a vállain kisírnom magam, vagy akár együtt is örvendezhetünk. Nos ez utóbbi bekövetkezte után, némiképpen felszabadulván, és a bő egyhónapos izgalmak levezetéseképpen, mentünk meglátogatni a "Sonkaarcok" nevű, nemrégiben nyilt vendéglátóipari egységet. Ez itt ugyan nem a reklám helye, de nagyon jó volt. Az érthető euforikus hangulatot leszámítva is kellemesen rusztikusnak találtuk a helyet,kíváló kiszolgálással és finom katalán sonka és felvágott kóstolóval, bodzás limonádéval.

Este, teljesen gyanútlanúl, elkezdtem nézni a "Zongoralecke" című filmet ("The Piano")
Nagyon hamar kiderült számomra két dolog, melyekből az egyik az örömteli. Megtaláltam annak a zenének a forrását, amelyet évek óta kerestem, de nem leltem, s ami elbűvölt bárahányszor hallottam. A másik az volt, hogy én ezt a filmet nem nézem végig.Nem, mert annyira felzaklatott és olyan sok ellentétes érzést váltott ki, hogy sok volt egy napra, az előbbiekben említett felszabadult örömmel és a még nem említett influenzával együtt.

Inkább úgy döntöttem, hogy megkeresem a You Tube-on a filmzenét és beillesztem ide, Mindnyájatok, no és a saját örömömre.
Sajnos nem sikerült, mert amint láttam-hallottam, a csatornán szerepelhet, hallgatható, de le nem tölthető. Nekem legalább nem sikerült.

A komponista neve Michael Nyman.
Ezekután addig-addig hallgattam a muzsikáját, többféle feldolgozásban, mig háborgó lelkem meg nem nyugodott.

14 megjegyzés:

  1. Itten van egy nagy-nagy HURRÁ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt pedig egy óriási köszönet az együtt-izgulásért !!!!

      Törlés
  2. Na, én megakartam nézni, de totál elfelejtettem hogy volt :(:(:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a film is a "kihagyhatatlanok" sorába tartozik. Remélem lesz még alkalmad rá, hogy megnézzed!

      Törlés
  3. Hasonló dolgok történtek velem az elmúlt napokban/ hetekben, csak én a bűnös Mekiben ettem- nem is krumpliból- krumpli csavartat lelkem megnyugtatására.
    A Zongoralecke...:) segít, ha elárulom jó lett a vége?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, szegény sorstárs, a Te lelked is alaposan meggyűrődhetett :-( Én nagyon rosszat sejtettem, de akárhogy is, békésebb pillanatomban megnézem még ezt a filmet :-)

      Törlés
  4. A filmet láttam már, meg is néztem volna, de beájultam a fáradtságtól. Azt hiszem a jutubon megézhető, vagy DVD-n. Látod, a zenére meg nem emlékszem. Megnézem, ha tudom, szép emlékem van róla. Én, mikor nagy műtétet helyeztek kilástásba egy könyvvel vigasztaltam magam. Meghalok, ha nem tudom megvenni, így megmaradtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki könyvvel, ki zenével, ki mással... a lényeg, hogy hasson :-))) A film zenéjét hallgasd meg csak úgy, a képek nélkül. Kifejezetten a zongorát:-)Kíváncsi vagyok, hogy tetszik-e?

      Törlés
  5. erről van szó?:

    http://www.youtube.com/watch?v=hdWLwRexMRA

    mert ez jó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, ez az a film és ez az a zongora :-)))
      De sajnos nem letölthető a blogba.
      Egyébként nagyon érdekes, hogy mióta láttam a filmet, ha nem is teljesen végig, a zenéje más hatást vált ki belőlem, mint a film ismerete nélkül.

      Törlés
  6. Orulok a jo hirednek:)a filmet meg fogom nezni, koszonet az ajanlasert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ritka különlegesség az olyan film amelynek minden eleme a tökéleteshez közelít, vagy el is éri azt. Ez a film közéjük tartozik. Örülnék Ági, ha írnál is róla, ha már láttad :-)))

      Törlés