2011. december 20., kedd

ÜNNEPEK ELŐTT
Szomorú és egyhangú lenne az életünk ünnepek nélkül.
Ezek a várva-várt jeles napok sokcélúak. Alkalmat teremtenek a dolgos hétköznapokból való kikapcsolódásra, az ajándékozásra, a pihenésre.Vajon jól használjuk fel a lehetőségeket? Úgy tűnik, hogy napjainkban elveszni látszik pont a lényeg.
Túl sokat vásárolunk, főzünk, halálra fárasztjuk magunkat, s mivel fáradtak vagyunk nem éljük át a Karácsony Ünnepének misztériumát.
Ha erőnkön felül költekezünk, a későbbiekre halasztott adósság megfoszt minket az ajándékozás örömétől.
Ha roskadozik az asztal, még az étvágy is csökken.
Tudomásul kell vennünk, hogy nem tudunk mindenkinek és mindennek megfelelni, ne is erőltessük.
A vásárolt ajándéktárgyak helyett készítsünk magunk valamit. Mindnyájan jók vagyunk valamiben. Lehet kézimunka, befőtt, vagy sütemény. Beleszőhetjük, festhetjük, süthetjük a szeretetünket,ami még akkor is érezhető , ha a mű nem lesz tökéletes.
Ha időben kezdtük a felkészülést, akkor már az ünnepeket megelőző hetekben is kiemelkedhetünk a szürke hétköznapokból. Így kerülhető el a hajszoltság okozta veszekedés, s helyét a magasztos, fennkölt érzések tölthetik be.
Még mindig nem késő kicsit áthangolódni a kereskedelem, reklámok diktálta "vegyél-vegyél"-ből.
A bevásárló-központok angol eredetű dalai helyett hallgassuk a szépséges magyar énekeket, verseket.

Ady Endre örökbecsű,szívfacsaróan szépséges versével kívánok minden jó barátomnak és kedves ismerősömnek gyönyörű Ünnepet!!!!
Szeretettel: Irén

27 megjegyzés:

 1. Én még holnap megyek boltba, utána nem vagyok hajlandó, csak legfeljebb kenyérért.Ma elintéztem mindent.
  Sütök, fát díszítek, végzem az utolsó simításokat.
  Legyen áldott az ünneped!

  VálaszTörlés
 2. torokszorítóan szép gondolatok
  köszönöm

  VálaszTörlés
 3. Éva, így lesz szép !
  Köszönöm a jókívánságot, hasonló szépet Neked is!
  (nem, sokkal szebbet ! )

  VálaszTörlés
 4. Katalin, oly sokszor meghallgattam a videót és mindannyiszor megríkat.

  VálaszTörlés
 5. Katalin, még valamit, ezek kicsit az öröm könnyei is, azért, mert ilyen szépségeink vannak.

  VálaszTörlés
 6. Boldog karácsonyi ünnepet kívánok. Szeretettel Attila.

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szép kis érzelmes videó.
  Ady Endre...nem is kell többet mondani, csak jó lehet.Szeretem.
  Áldott, boldog, békés karácsonyt kívánok!

  VálaszTörlés
 8. Attila, nálatok, a külső jegyeiben, bizonyára szebb lesz a Karácsony.Itt most kicsit pilinckázik a hó, de sajnos el fog olvadni.
  Köszönöm a jókívánságot !!!

  VálaszTörlés
 9. Nomád,azt is szeretem ebben a videóban, hogy nem csak érzelmeket ad, hanem képes érzelmeket felszabadítani. ebben a kemény világban erre is nagy szükség van.
  Bensőséges ,szép ünnepet kívánok !

  VálaszTörlés
 10. Békés gyerekzsivajos áldott ünnepeket kívánunk neked!

  VálaszTörlés
 11. Györgyi, Isten segítségével úgy lesz :-)))
  Emlékezetes, szép ünnepet kívánok Mindnyájatoknak!

  VálaszTörlés
 12. Kellemes karácsonyt kívánok Neked! Ha lehet ilyet most. Ezután mindegyik egyre könnyebb lesz meglátod!De most Neked csillognak a díszek, Neked ég a gyertya lángja, Neked öltözik ünnepbe a világ. És mindenki ott lesz Veled a fa alatt akit szeretsz, s akit szerettél valaha. Tehát kellemes, békés, megnyugvással teli karácsonyt kívánok Neked teljes szívemből! És sok boldog új évet!!!

  VálaszTörlés
 13. Áldott, békés ünnepeket kívánunk Töprengővel sok-sok szeretettel!

  VálaszTörlés
 14. Orbigabi, köszönöm szép, együtt érző szavaidat !

  VálaszTörlés
 15. Zsuzsa, Töprengő: köszönöm, hogy gondoltok rám !

  VálaszTörlés
 16. Pilinckázik - ezt még sose hallottam, nálunk n-nélkül használják. (Bocsi, kibújt belőlem a magyar-tanár.)

  Boldog ünnepeket kívánok neked szeretettel!

  VálaszTörlés
 17. Tipitá, köszönöm szépen a jókívánságot !
  A szó nekem így is, úgy is tetszik, gondolom tájanként változik kicsit :-)

  VálaszTörlés
 18. Áldott, Boldog, Békés Karácsonyt kívánok!!

  VálaszTörlés
 19. Nomád, köszönöm szépen!
  Áldott Karácsonyt és Boldog Újesztendőt neked is !

  VálaszTörlés
 20. Igen, készítsünk magunk ajándékot, de tényleg időben gondoljunk erre - hacsak nem vagyunk művészei tevékenységünknek, sajnos, sokáig tart.
  Az én barátnőim, lányom örültek magokkal díszített mézeseimnek, keresztszemezve hímzett tányéralátéteimnek, bumfordi, ám meleg folt-székpárnának. Én örültem kézzel készített csokipralinénak, rozmaring-fokhagyma-olajnak szép hosszú üvegben.
  Nálam régen dívik e szép szokás, és bár affinitásom, némi kézügyességem adott volt, a technikákhoz használt a játszóház tanfolyam elvégzése is. Mert sajnos, hiába akar valami rongyból lábtörlőt szőni, ha még a felvetést se tudja megcsinálni, vagy tudná, de nincs min. És akkor még jó tudni, milyen anyagok illenek össze.
  Alteregó üvegfestése decens és dekoratív! még egyszer köszönöm.
  Lányom évek óta már szeptemberben kezdi az ajándékokat csinálni, mikor nekem még eszembe sem jut a karácsony. Üveget fest, olajat balzsamoz, újabban keresztszemez. Már évtizede saját készítésű gyertyákkal lepte meg a munkahelyét, és ezt tizenöt darabra kell érteni! - száraz virág, magvak, fenyőág.
  Én általában mézeseimmel aratok sikert nagyobb körben, de most írókázni őket nem volt kedvem. Tavaly egy tatabányai barátnőm mesélte, hogy mivel éhes volt, hazafelé a vonaton megette a fenyőfát. Hm... a gyorsíróknál viszont még mindig ott lóg a falon a celofánban.
  Ki-ki így, úgy - van aki megoldja én ezt nem tudom vagy nincs türelmem felkiáltással, de van, amikor e mögül a lólábat látja az ember kilógni, mert ő aztán nem töri magát. Ez se baj.

  VálaszTörlés
 21. Isabel, kissé túlbecsülöd a "művemet", de azért köszönöm ! Minden esetre a szeretet biztosan segített a kivitelezésben. A mézeseid engem is kísértésbe ejtettek, de győzött a jobbik énem és még mindig itt díszíti az asztalomat.

  VálaszTörlés
 22. Éva white vintage, remélem, hogy szép volt az ünneped !

  VálaszTörlés
 23. Kedves Látatlan ismerősöm !
  Sokszor üldögéltem már a gépem előtt úgy hogy megosztom érzéseidet.
  Te is sokszor benézel hozzám, és biztatsz, és ez jólesik.
  Remélem a lehető legjobban telt a karácsony, úgy ahogy Vén írta itt feljebb.
  B Ú É K !!!!

  VálaszTörlés
 24. alterego, kritikám legalább oly tökéletes, mint a mű, melyet illetett, és mint az a frissen pörkölt mandula, amit mindjárt bele fogok tenni:-)
  *
  Kívánok békés új évet!
  2012 = 5. Ötös év, a Tanító, illetve Merkúr éve. Hozzon az ősi futár jó híreket, szép új kapcsolatokat, a múlt dolgok összegzését! Légy oly fürge és friss, mint a szép égi ifjú, és csak azt vedd komolyan, amit nagyon muszáj. Teljesüljön vágyaidnak legalább a harmada, a nagy bajok maradjanak távol, de a kicsikkel azért zaklatódj!
  Selbia-Isabel

  VálaszTörlés
 25. Gabi,oly szívesen nézek be hozzád, hogy el sem hinnéd talán. A karácsonyról és a szilveszterről csak annyit írok, hogy hál'Istennek eltelt. A körülményekhez képest valóban a legjobban, családi körben. Ez azért nem jelenti azt, hogy most már mindig így lesz, bizony jó lesz megtanulnom egyedül élni, sokszor egyedül lenni. Nehéz lecke.
  Amit te most tanulsz, így utólag, visszanézve, nem is olyan nehéz.( a mostani állapotomhoz képest értem) De akkor mi is nagyon nehezen éltük meg a gyerekek elszakadását. Nincs nagyobb távolság az "óperenciás tengerekénél". Ha egy földrészen lettünk volna, sokkal egyszerűbb lett volna az élet.Tudom, butaságokat írok, mindenkinek a maga batyuját kell cipelni és mindig az a legnehezebb. Azt kívánom, hogy a te batyud veszítse el azokat a terheidet, amelyeket a legnehezebb cipelned !

  VálaszTörlés
 26. Isabel, érzem a pörkölt mandula illatát-ízét. Fogyaszd egészséggel !
  Nagyon szép és találó a jó kívánság listád. Ha csak a fele teljesülne..... :-)
  Legszívesebben viszont kívánom ! No nem a felét, hanem az egészet, megtetézve azzal, hogy napról-napra javuljon az egészségi állapotod !!!!

  VálaszTörlés